Przesunięty przez: Elmer 2007-10-26, 08:02 |
Wieści z Grudziądza... |
| Autor |
Wiadomość |
|
Krzyżak
@Admin

Pomógł: 2 razy Wiek: 28 Dołączył: 13 Wrz 2006 Posty: 4451 Skąd: ToRuŃ
|
Wysłany: 2008-12-06, 09:07
|
|
|
Kolejni zawodnicy w Grudziądzu !!!
Trener GTŻ Grudziądz będzie miał do dyspozycji jedenastu zawodników. Prezes Fiałkowski podkreśla jednak, że to jeszcze nie jest koniec ruchów transferowych jego klubu.
- Matej Ferjan, Niklas Klingberg, Oliver Allen, Rory Schlein, Grzegorz Knapp, Kamil Brzozowski i Eric Andersson - to nazwiska seniorów, którzy będą startować w naszym zespole w przyszłym sezonie. Do tego dochodzi czwórka juniorów - Artur Mroczka, Kevin Wolbert, Tommy Pedersen i Paweł Kaczorowski. Prowadzimy jeszcze rozmowy z innymi zawodnikami i myślę, że jeszcze w grudniu dojdziemy z nimi do porozumienia - wyjawił skład zespołu dla SportoweFakty.pl prezes Zbigniew Fiałkowski.
www.sportowefakty.pl |
|
 |
|
Krzyżak
@Admin

Pomógł: 2 razy Wiek: 28 Dołączył: 13 Wrz 2006 Posty: 4451 Skąd: ToRuŃ
|
Wysłany: 2009-01-09, 13:07
|
|
|
Staszek nadal w Grudziądzu
Paweł Staszek podpisał kontrakt z GTŻ-em Grudziądz. Miniony sezon w wykonaniu wychowanka Motoru Lublin nie był zbytnio udany.
www.sportowefakty.pl |
|
 |
|
krystiand
@Admin

Zaproszone osoby: 8
Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 5315 Skąd: Dziewierzewo
|
Wysłany: 2009-02-27, 01:58
|
|
|
Czas na podpisywanie kontraktów minął 31 stycznia. Jednak działacze Grudziądzkiego Towarzystwa Żużlowego zdecydowali się na jeszcze jeden transfer. Prosto z Torunia, do Grudziądza trafiło już... ponad tysiąc plastikowych krzesełek.
Pierwsza część siedzisk została dowieziona w środę, a kolejna dzień później. Krzesełka w przeszłości służyły kibicom klubu z Torunia, jednak w związku z budową nowego stadionu, stały się dla Unibaksu bezużyteczne.
Montaż rozpocznie się najprawdopodobniej na początku przyszłego tygodnia. Wszystko zaplanowane jest tak, aby zdążyć przed inauguracją rozgrywek pierwszej ligi.
speedway.info
No i krzesełka poszły tam gdzie powinny |
_________________ Jesteś osobą widzącą mój podpis.
"A potem zawodnicy, jak po sznureczku, posuwają się przez cztery kółka" |
|
|
|
 |
|
bartekstachu
Prezes

Zaproszone osoby: 20
Pomógł: 9 razy Wiek: 16 Dołączył: 03 Wrz 2006 Posty: 6464 Skąd: Bydgoszcz (Fordon)
|
Wysłany: 2009-07-07, 10:30
|
|
|
| Edward Kennett został nowym zawodnikiem GTŻ Grudziądz. |
_________________ Gość jesteś osobą która widzi mój podpis pozdrawiam ciebie Gość
 |
|
|
|
 |
|
raul1989
@Mod

Wiek: 21 Dołączył: 24 Gru 2007 Posty: 1207 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2009-07-07, 10:34
|
|
|
| A to Ci wredota, BYdgoszcz go przekonywała przekonywała i wreszcie wybrał.....Grudziądz |
_________________ KIBICE POLONII BYDGOSZCZ:
Dumni po wygranej.
Wierni po przegranej. |
|
|
|
 |
|
bartekstachu
Prezes

Zaproszone osoby: 20
Pomógł: 9 razy Wiek: 16 Dołączył: 03 Wrz 2006 Posty: 6464 Skąd: Bydgoszcz (Fordon)
|
Wysłany: 2009-07-07, 10:55
|
|
|
| Sam Edward mówił, że nie chce za bardzo startować w najwyższej klasie rozgrywkowej ;]. |
_________________ Gość jesteś osobą która widzi mój podpis pozdrawiam ciebie Gość
 |
|
|
|
 |
|
krystiand
@Admin

|
Wysłany: 2009-07-07, 11:33
|
|
|
| raul1989 napisał/a: | | A to Ci wredota, BYdgoszcz go przekonywała przekonywała i wreszcie wybrał.....Grudziądz |
No widzisz Raul, tak to jest jak jest przyjaźń między tymi dwoma klubami <żart>
Coś mi się wydaje, że Kenneth byłby tak samo dobry jak Jacek w ubiegłym roku, na początku nie jest źle, a później prawie same zera. W Bydgoszczy teraz już nie ma sensu chyba kogoś szukać, z Czewą powinniśmy wygrać (oni do nas przyjadą pewnie w osłabieniu), wtedy odskoczymy Wrockowi i Gdańskowi i jakoś powinniśmy utrzymać ten stan rzeczy (chyba, że któryś z klubów sprawi niespodziankę w meczu u siebie, w co wątpie) |
|
|
|
 |
|
cinu95
Kibic

|
Wysłany: 2009-07-07, 11:37
|
|
|
Heh mam nadzieje że Edward pomoze wam utrzymać się w I lidze
P.S CO do meczu z Bydzią to my przyjedziemy najprawdopodobniej bez Richardsona, Woffindena i Bridgera |
|
|
|
 |
|
krystiand
@Admin

|
Wysłany: 2009-07-26, 12:21
|
|
|
Włamanie w Grudziądzu!
- Włamano się do boksu Allena, z którego ukradziono dwa kompletne motocykle, skrzynkę narzędziową i komplet zębatek. Włamano się także do boksu Schleina, z którego zginął motor Kennetta i dwa Rory Schleina plus komplety zębatek i skrzynki narzędziowe. Włamano się również do klubowego busa. Uszkodzono stacyjkę, kierownicę i skradziono z niego komputer - oszacował wstępnie straty prezes GTŻ Grudziądz Zbigniew Fiałkowski.
Obecnie w grudziądzkim klubie policja prowadzi czynności śledcze. Po ich zakończeniu znane będą dokładne straty. Pod znakiem zapytania stanął wyjazd GTŻ na mecz do Gniezna. - Rozmawiałem już z prezesem Rusieckim i poinformowałem o naszej sytuacji. Czekam na decyzję, bo w tej chwili nie mamy czym jechać do Gniezna, a zawodnicy nie mają motocykli - zakończył Fiałkowski. |
|
|
|
 |
|
krystiand
@Admin

|
Wysłany: 2010-02-04, 19:10
|
|
|
| No i zatrzymano podejrzanych o kradzież. Zamieszany w to jest jeden z zawodników GTŻ (mówi się o Podlaszewskim), jednak policja nie podaje więcej informacji. Aktualnie trwają przesłuchania. |
|
|
|
 |
|
krystiand
@Admin

|
Wysłany: 2010-02-05, 19:10
|
|
|
| sportowefakty.pl napisał/a: | Trzem zatrzymanym mężczyznom postawiono kilkanaście zarzutów dotyczących m. in. kradzieży z włamaniem i paserstwa. Wszyscy sprawcy są mieszkańcami Gorzowa Wielkopolskiego. Policjanci odzyskali trzy motocykle skradzione w Grudziądzu i zabezpieczyli 6 pojazdów. Podczas przeszukań zabezpieczono także wiele innych materiałów, które będą poddawane analizom i sprawdzeniom. Zatrzymanym grozi do 10 lat pozbawienia wolności. Wobec zatrzymanych osób, Prokuratura zastosowała dozór policyjny.
SportoweFakty.pl ustaliły, że wśród trójki zatrzymanych jest zawodnik GTŻ Grudziądz Marcin P. Oprócz niego zatrzymani zostali także Artur P. i Krzysztof C..
Oburzenia całą sprawą nie kryje prezes GTŻ Grudziądz Zbigniew Fiałkowski. - Nie mogę uwierzyć w to, że zawodnik, któremu dajemy szansę rozwoju, zapewniamy hotel i wyżywienie, robi taką rzecz. W tej chwili jesteśmy w kontakcie z komendą rejonową policji i prokuraturą i czekamy na dalsze ustalenia w tej sprawie. Chciałbym bardzo serdecznie podziękować przy okazji naczelnikowi wydziału do walki z przestępczością samochodową komendy w Poznaniu - powiedział dla SportoweFakty.pl Zbigniew Fiałkowski.
Prezes GTŻ Grudziądz zapowiedział, że względem zawodnika wszczęte zostanie również postępowanie dyscyplinarne. - Wszczynamy postępowanie dyscyplinarne wobec zawodnika. Czekamy na moment, kiedy będziemy mogli odebrać przynajmniej część sprzętu z Gorzowa. Nie wiem, czy w grę wchodzi rozwiązanie kontraktu i nie chcę w tym momencie się na ten temat wypowiadać. Nigdy nie doszło jeszcze w historii naszego klubu do sytuacji, żeby zawodnik który miał ważny kontrakt okradł klub. Muszę zapoznać się z regulaminem, bo nie znam kar i sankcji, jakie można zastosować w tym przypadku. W poniedziałek wszczynamy postępowanie. Poinformowaliśmy już zawodników zagranicznych. Czekamy na ich przyjazd i wspólnie z nimi będziemy podejmować stosowne kroki - zakończył Zbigniew Fiałkowski. |
| Cytat: | | - Ten chłopak jest wciąż naszym zawodnikiem! Rozważaliśmy wypożyczenie tego juniora do Krosna. Jeszcze w ten poniedziałek, 1 lutego, przyjechał z ojcem do naszego klubu rozliczać się ze sprzętu. Obaj grzeczni, mili. Do głowy mi nie przyszło, że akurat oni mają coś wspólnego z tą kradzieżą! Życzyli nam powodzenia. Uścisnęli nam, a jakże, ręce. To nie do pomyślenia |
Kolejny żużlowiec zamieszany w coś... |
|
|
|
 |
|
..:: Sponsor ::..

Skad: z internetu
|
|
|
|