Przesunięty przez: Elmer 2007-10-26, 08:07 |
Wieści z Gniezna |
| Autor |
Wiadomość |
|
krystiand
@Admin

Zaproszone osoby: 8
Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 5315 Skąd: Dziewierzewo
|
Wysłany: 2008-11-06, 21:21
|
|
|
Mirosław Kowalik chciałby pozyskać trzech perspektywicznych zawodników, którym nie wyszedł poprzedni sezon, na celowniku nowego trenera Startu Gniezno jest Karol Ząbik.
Znam ludzi prowadzących ten klub. Są odpowiedzialni i świadomi tego, czego się podejmują. Nie ukrywam, że szukałem takiej pracy od dłuższego czasu. Miałem propozycje, ale z dalszych stron Polski, a nie mogę się wyprowadzić z Torunia. Dlatego ta oferta była idealna pod każdym względem - mówi Kowalik zapytany o podjęcie współpracy ze Startem Gniezno.
Beniaminek I ligi szuka wzmocnień i chciałby pozyskać trzech nowych perspektywicznych zawodników. Na pewno w zespole pozostaną liderzy: Piotr Paluch, Mirosław Jabłoński i Dawid Cieślewicz - Chciałbym pozyskać trzech nowych zawodników. Na wielkie nazwiska nas nie stać, ale szukamy chłopaków z możliwościami i ambicjami, którym nie wyszedł poprzedni sezon - dodaje.
Idealnie do tego opisu pasuje Karol Ząbik, któremu jak wiadomo sezon kompletnie nie wyszedł, a w przyszłym sezonie ma niewielkie szanse na przebicie się do składu "Aniołów" - Przypuszczam, że nasze możliwości finansowe mogą okazać się za małe, ale jesteśmy cały czas w kontakcie. Może uda się znaleźć wyjście, które da satysfakcję każdej ze stron - zakończył nowy trener Startu Gniezno
www.sport1.pl
Właściwie dla Karola najważniejsze są ciągłe starty, a w Gnieźnie mógłby odbudować formę |
_________________ Jesteś osobą widzącą mój podpis.
"A potem zawodnicy, jak po sznureczku, posuwają się przez cztery kółka" |
|
|
|
 |
|
Krzyżak
@Admin

Pomógł: 2 razy Wiek: 28 Dołączył: 13 Wrz 2006 Posty: 4451 Skąd: ToRuŃ
|
Wysłany: 2008-12-08, 22:28
|
|
|
Puszakowski, Słaboń, Kajzer w Gnieźnie!
Start Gniezno w środę ogłosi skład zespołu na sezon 2009. SportoweFakty.pl jako pierwsze przedstawiają nazwiska zawodników, którzy podpiszą kontrakt ze Startem.Mariusz Puszakowski, Krzysztof Słaboń i Marcel Kajzer - to nowe nazwiska, które pojawią się w barwach Startu. Jak nieoficjalnie dowiedziały się SportoweFakty.pl, warunki kontraktów z tymi zawodnikami ustalono w minionym tygodniu, a informacja ujrzy światło dziennie w środę.
www.sportowefakty.pl |
|
 |
|
bassi
I-ligowiec

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Wiek: 14 Dołączył: 25 Sie 2008 Posty: 215 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 2008-12-29, 18:34
|
|
|
Jabłoński i Karpov w Gnieźnie
| Cytat: | Chociaż o tym transferze mówiło się od dawna, to dopiero w poniedziałek stał się faktem. Krzysztof Jabłoński, po pięciu latach występów w Wybrzeżu Gdańsk, wraca do Startu Gniezno, w którym zbierał pierwsze żużlowe szlify. Co ciekawe, tego samego dnia beniaminek I ligi poinformował o finalizacji umowy z jeszcze jednym zawodnikiem!
Ostatnie tygodnie obfitowały wręcz w plotki dotyczące ewentualnego powrotu do Gniezna jednego z najbardziej utytułowanych wychowanków Startu - Krzysztofa Jabłońskiego. Sam zawodnik nie wykluczał takiego scenariusza, chociaż w kuluarach mówiło się też o zainteresowaniu jego osobą dotychczasowego pracodawcy Wybrzeża Gdańsk i chyba jednak dość nieoczekiwanie GTŻ Grudziądz.
W poniedziałek wszystkie spekulacje dotyczące starszego z braci Jabłońskich zostały przerwane - podpisał kontrakt ze Startem Gniezno, w którym będzie występował co najmniej przez jeden sezon.
- Kilkukrotnie potwierdzałem wcześniej o naszym zainteresowaniu i prowadzonych rozmowach z wychowankiem Startu - Krzysztofem Jabłońskim - komentuje dla www.start.gniezno.pl, prezes Arkadiusz Rusiecki. - Miło mi potwierdzić, że rozmowy te zakończyły się pozytywnym finałem i zawodnik ten będzie reprezentował nasze barwy w sezonie 2009. Fakt ten jest dla nas o tyle radosny, że Krzysztof wraca do swojego macierzystego klubu, gdzie jego miejsce.
- Przyznaję, że marzył nam się wariant jeszcze bardziej ambitny, czyli ściągnięcie do Startu obu jego wychowanków występujących poza Gnieznem. Jak wiemy z Adrianem Gomólskim nam się nie powiodło, ale wierzymy iż w przyszłości uda nam się doprowadzić do tego aby walczył ponownie za Start. Powrót Krzysztofa Jabłońskiego do Gniezna ma dla nas wymiar symboliczny i jest ważnym wydarzeniem w historii klubu. Wprawdzie zawodnik ten jeździł w klubie będącym historycznym poprzednikiem TŻ-u Startu, ale istotne jest to, że kolejny wychowanek gnieźnieńskiego klubu "wraca do domu" - dodał.
- Przy tej okazji chcę podziękować w imieniu swoim i całego zarządu wszystkim tym, którzy przyczynili się do tego, że powrót Krzysztofa okazał się możliwy. To potwierdzenie, że droga, którą idzie Start Gniezno wydaje się być właściwa.
Co ciekawe, tego samego dnia gnieźnieńscy działacze podali nazwisko jeszcze jednego zawodnika, który związał się kontraktem z beniaminkiem I-ligowych rozgrywek. Jest nim Ukrainiec Andriej Karpov, który ostatni sezon spędził, podobnie jak Jabłoński w Gdańsku. - Trener Mirosław Kowalik zdecydował się dać szansę Andriejowi Karpowowi, który chce podjąć się walki o pierwszoligowy skład Startu. Szkoleniowiec skonfrontuje spore możliwości sprzętowe, niemały potencjał sponsorski stojący za Ukraińcem oraz odważne ambicje sportowe tego zawodnika, z planami pozostałych jeźdźców naszego klubu - komentował Rusiecki.
Prezes Startu dodał też, że niespełna 22-letni żużlowiec nie otrzymał żadnych gwarancji startowych, i jeśli nie zdoła wywalczyć sobie miejsca w podstawowym składzie, to klub nie będzie robił mu przeszkód w poszukiwaniach nowego pracodawcy.
Wszystko wskazuje na to, że Krzysztof Jabłoński i Andriej Karpow, to ostatni zawodnicy, którzy dołączyli do, i tak już szerokiej kadry Startu Gniezno. |
www.sportowefakty.pl |
|
 |
|
krystiand
@Admin

|
Wysłany: 2009-06-15, 21:41
|
|
|
| Trener Startu Gniezno Mirosław Kowalik został zwolniony z powodu słabych wyników zespołu! |
|
|
|
 |
|
raul1989
@Mod

Wiek: 21 Dołączył: 24 Gru 2007 Posty: 1207 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2009-06-15, 22:07
|
|
|
| Widziałem to na syfach i musze powiedziec, ze lekko jestem zdziwniony |
_________________ KIBICE POLONII BYDGOSZCZ:
Dumni po wygranej.
Wierni po przegranej. |
|
|
|
 |
|
Bartek86
Trener

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 5 razy Wiek: 23 Dołączył: 09 Kwi 2008 Posty: 856 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 2009-06-16, 07:32
|
|
|
| Powiedzieć mogę tylko tyle, że tego bonusa dla Gniezna w meczu w Rzeszowie to obroniłby każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o żużlu. Taki mi się wydaje, że to musiało być główną przyczyną zwolnienia Pana Mirka. |
|
|
|
 |
|
raul1989
@Mod

Wiek: 21 Dołączył: 24 Gru 2007 Posty: 1207 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2009-06-17, 14:03
|
|
|
Leon Kujawski zastąpił Mirosława Kowalika na stanowisku trenera Startu - przekazał nam rzecznik prasowy klubu, Grzegorz Buczkowski. Nowy szkoleniowiec, który w przeszłości reprezentował klub jako zawodnik, ale również sam prowadził zespół pełnienie swoich obowiązków rozpoczyna w dniu dzisiejszym.Leon Kujawski na stanowisku trenera Startu zastąpił zdymisjonowanego w poniedziałek Mirosława Kowalika. Jak wiemy, powodem zaprzestania współpracy z tym drugim były niezadowalające wyniki, które sprawiły, że po ośmiu rozegranych spotkaniach, beniaminek I ligi znajduje się na przedostatnim miejscu w tabeli.
Decyzja o wyborze nowego szkoleniowca została podjęta w ekspresowym tempie. Już w dniu rozstania z Kowalikiem działacze nie ukrywali, że jego miejsce może zająć osoba związana z naszym miastem i klubem. Tym bardziej nie powinno dziwić, że wybór padł na niegdyś świetnego żużlowca w barwach Startu, ale również szkoleniowca - Leona Kujawskiego.
Na podstawie syfów. |
_________________ KIBICE POLONII BYDGOSZCZ:
Dumni po wygranej.
Wierni po przegranej. |
|
|
|
 |
|
krystiand
@Admin

|
Wysłany: 2009-07-17, 23:17
|
|
|
| start.gniezno.pl napisał/a: | Zaprojektowanie wyjątkowej, stworzonej z myślą o gnieźnieńskich kibicach etykiety, wybór najlepszego smaku, kontakty z producentem i dystrybutorami.... tak powstawał STARTer - oficjalny napój energetyzujący TŻ Start Gniezno. Terminarz żużlowych rozgrywek przypada na cieplejsze pory roku, gdy znacznie częściej sięgamy po napoje chłodzące. Popularnością cieszą się zwłaszcza tzw. „energetyki”, które oprócz zaspokojenia pragnienia, mają właściwości pobudzające. Wśród wielu dostępnych na rynku produktów tego typu, Towarzystwo Żużlowe Start Gniezno pragnie zaoferować kibicom „czerwono-czarnych” STARTer – oficjalny napój energetyzujący TŻ Start Gniezno.
STARTer, to napój energetyzujący, gazowany, zalecany dla osób dorosłych których praca i wykonywane czynności wymagają wzmożonego wysiłku fizycznego i psychicznego. Oprócz wysokiej zawartości kofeiny (32 mg/100 ml), oficjalny napój gnieźnieńskich żużlowców zawiera również witaminy z grupy B; w tym 2.0 mg witaminy B6 – pokrywające 100% zalecanego dziennego jej spożycia. Kibice smak STARTer-a będą mogli poczuć już podczas najbliższego meczu – z drużyną GTŻ Grudziądz, który odbędzie się 26 lipca. Wówczas na stadionie przy ul. Wrzesińskiej zadebiutuje oficjalny napój gnieźnieńskiego teamu. Sympatycy klubu z grodu Lecha, będą mogli nabyć go w punktach gastronomicznych usytuowanych na terenie stadionu. Napój dostępny będzie w puszkach o pojemności 250 ml. Cześć dochodu ze sprzedaży oficjalnego napoju energetyzującego TŻ Start Gniezno przekazana zostanie gnieźnieńskiemu klubowi. |
kolejny klub ze swoim własnym napojem energetyzującym |
|
|
|
 |
|
krystiand
@Admin

|
Wysłany: 2009-12-13, 19:10
|
|
|
Start Gniezno będzie miało swoje taksówki. Jakby ktoś był w Gnieźnie i akurat potrzebował taksówki to niech dzwoni na numer: 695 515 515 |
|
|
|
 |
|
..:: Sponsor ::..

Skad: z internetu
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|